Bachhh

Bandevent in de Trog, aanvang 14:00 uur, toegang gratis.

Read more ...

Dido

Stichting De Kleine Opera bereidt zich voor op zijn 2e productie: Dido en Aeneas van Henry Purcell in de hertaling van Xandra Mizée.

Het verhaal gaat over de jonge, beeldschone koningin Dido van Carthago en haar geliefde Aeneas, een Trojaanse halfgod. Heksen en tovenaressen doen er alles aan de twee geliefden uiteen te drijven, wat leidt tot een dramatisch einde. In deze wereldberoemde opera wordt gedanst, gespeeld en gezongen door kinderen en volwassenen.
 
De hoofdrollen worden vertolkt door Frouke van Es en Milan Faas. Ook Charlotte Beukers, eerder dit jaar winnares van De stem van Haarlem, is een van de solisten. De bekende Haarlemse barokspecialisten Alida Schat (viool) en Albert Brüggen (cello) spelen mee in het ensemble dat deze productie begeleidt.
 

Read more ...

Stichting de Buitenkans heeft als doelstelling om beeldvorming over geestelijke volksgezondheid te beïnvloeden.

Mensen met geestelijke gezondheidsproblemen stuiten vaak op onbegrip, voelen zich uitgesloten of worden uitgesloten. Bijzonder omdat een op de vier Nederlanders in zijn of haar leven met geestelijke gezondheidsproblemen te maken krijgt. We willen beïnvloeden door beeldvormingsactiviteiten te organiseren in samenwerking met de GGZ Noord-Holland-Noord.

Veelal vinden de activiteiten plaats aan
de oostzijde van het terrein GGZ-NHN
Heiloo, aan de Bullaan 2, tegenover de
brandweerkazerne. Een bezoek aan
deze bijzondere locatie is meer dan de
moeite waard.
Uitgebreidere informatie over de theeschenkerij,
de kwekerij, de galerie en
fi lms ‘de Buitenkans’ vindt u op de
website van Stichting De Buitenkans:
www.de-buitenkans.org

Read more ...

 

13 Februari 2013 om 20:00: wijkgebouw de Ypsalon

In 2012 is het idee geboren voor een buurttuin in Ypestein. Een buurttuin om elkaar te ontmoeten, om in te genieten, een tuin voor jong en oud. De gemeente heeft ja gezegd tegen het in bruikleen geven van een stukje gemeentegrond voor de basisscholen Meander en de Paulus. Daarom mogen we nu echt aan de slag met buurttuin Ypestein.

Wij, een aantal enthousiaste buurtbewoners, basisscholen Meander en de Paulus, wijkvereniging Ypestein, Stichting de Buitenkans, Vereniging Groei en Bloei en het IVN, willen graag met u de buurttuin verder vorm geven.

Wilt u meer weten over het hoe en waarom van buurttuin Ypestein,heeft u vragen of suggesties, wilt u met ons meedenken over het ontwerp of meewerken aan de buurttuin, u bent van harte welkom op de informatie-bijeenkomst op 13 februari as.

Read more ...

Buitenkans en de kunst6daagse Heiloo.

In samenwerking met GGZ NHN organiseert stichting de Buitenkans bijzondere activiteiten in de week van de kunst6daagse Heiloo. De stichting heeft als doel beeldvorming rondom de psychiatrie te beïnvloeden door het organiseren van positieve beeldvormingsactiviteiten. Een activiteit is het organiseren van tentoonstellingen door galerie de Buitenkans. Kunstenaars met en zonder achtergrond als zorggebruiker psychiatrie exposeren hun werk.

Galerie de Buitenkans

Galerie de Buitenkans toont in theeschenkerij de Trog werken van Piet Veen, Peter Timmerman en Annelies Deutekom. Een bijzondere tentoonstelling die feestelijk wordt geopend op 20 juni 17.00 uur. De tentoonstelling is open van donderdag t/m vrijdag 12.00 uur tot 17.00 uur In het weekend kunst6daagse van 10 uur tot 17.00 uur.
Originele flyer: link

Read more ...